ValmennusVainio

Ajankohtaista

Etusivu

Palvelut
Sonja Vainion esittely
Mediassa
Usein kysytyt kysymykset
Asiakkaiden kokemuksia
Kirjalista ja linkkivinkit
Yhteystiedot
In English
Inspiraatiota ilmaiseksi sinulle!
ANTEA

ANTEA-unelmat

MISTÄ SINÄ HAAVEILET? MITEN ASETTAA TAVOITTEET JA SAAVUTTAA UNELMANSA?

Alla materiaalia, jota on julkaistu aiemmin ilmestyneeseen Antea-kalenteriin liittyen.

Sanotaan, että unelmat luovat tulevaisuutemme. Millaisista asioista sinä unelmoit? Tässä muutama vinkki, joiden avulla teet unelmistasi totta.

1. Kirjoita unelmat/tavoitteet paperille. On vaikea yrittää saavuttaa jotakin, jos et tarkalleen tiedä mitä haluat. Tee unelmastasi konkreettinen kirjaamalla se tavoitteen muotoon. Vuoden kuluttua on helpompi arvioida, saavutitko tavoitteesi.

2. Aseta tavoitteet näkyvälle paikalle. Jos näet tavoitteesi päivittäin, pysyvät ne aktiivisessa muistissasi. Hyviä sijoituspaikkoja ovat esimerkiksi ilmoitustaulu, jääkaapin ovi, tietokoneen näytön säästäjä tms. Muistuta itseäsi säännöllisin väliajoin tavoitteestasi.

3. Tunnista pelot. Tavoitteeseen pääsemisen haasteet on hyvä tunnistaa. Uskotko oikeasti ansaitsevasi sen mitä tavoittelet? Kun tunnistat haasteesi ja pelkosi, olet jo päässyt yhden askeleen eteenpäin.

4. Toimintasuunnitelma. Tee toimintasuunnitelma väliaskeleineen. Mitä tapahtuu ja mihin mennessä? Muista kuitenkin, harvoin mikään prosessi kulkee viivasuorasti pisteestä A pisteeseen B. Useimmiten liike on aaltomaista, välillä etenet nopeammin ja välillä hitaammin, joten ole kärsivällinen. Palkitse itseäsi kun pääset välitavoitteeseen.

5. Roolimalli/tukiryhmä. Etsi itsellesi inspiroiva roolimalli tai vaihtoehtoisesti kerää ympärillesi porukka, jossa voitte tukea toinen toisianne. Älä kiinnitä huomiota ympäriltäsi tuleviin negatiivisiin kommentteihin tai ihmisiin, jotka yrittävät lannistaa sinua.

6. Nyt on paras hetki aloittaa. Älä siirrä huomiseksi sitä, minkä voit aloittaa tänään! Puhe on halpaa, teot puhuvat puolestaan. On parempi epäonnistua jossakin mihin uskot, kuin olla yrittämättä ollenkaan.

Unelmakirja/vihko
Yksi keino työskennellä omien unelmien toteutumiseksi on Unelmakirja tai -vihko. Osta itsellesi tyhjä A4-kokoinen vihko. Liimaa vihkoon inspiroivia kuvia ja kirjoita itsellesi positiivisia voimalauseita. Selaile ja nauti unelmavihkosi kuvista, sekä haaveile täydestä sydämestä. Mitä paremmin kykenet itsesi kuvittelemaan haaveesi toteuttaneena, sitä enemmän saat energiaa päästä tavoitteessasi eteenpäin.

Inspiraatiota
Jos kaipaat itsellesi inspiraatiota tavoitteiden toteutumiseen, käy katsomassa sivut: www.peaceoneday.org. Erityisesti etusivun video on katsomisen arvoinen. (video on englanninkielinen). Tämän järjestön on perustanut Jeremy Gilley, joka vuonna 1998 pohti maailman tilaa ja sitä, mitä sodille, väkivallalle ja muille järjettömyyksille voisi tehdä. Niinpä hän ryhtyi ajamaan syyskuun 21. päivää maailmanlaajuiseksi rauhanpäiväksi. Hänen unelmansa toteutui vuonna 2001, jolloin syyskuun 21 päivä ratifioitiin Unicefissa viralliseksi rauhanpäiväksi (jopa meille tuttu Harri Holkerikin vilahtaa videolla). Jeremy on hyvä esimerkki meille siitä, miten asettaa itselleen tavoitteita, uskoa niihin ja saada muutoksia aikaan.

Kirjallisuutta aiheeseen liittyen:
Gawain, Shakti - Luova visualisointi
Murphy, Joseph - Alitajuntasi voima

Toivotan sinulle innostusta ja uskoa itseesi, kun lähdet tavoittelemaan unelmiasi!

 

 

 

 

"Onko kiire? Eikö ole aikaa? Jonain päivänä ei todellakaan ole enää aikaa - mihinkään. Jos tuona hetkenä saisit kuitenkin vielä yhden ylimääräisen vuoden, niin tekisitkö sinä aikana niitä asioita, joihin nyt ei ole ollut aikaa?"

Juhani Töytäri